Dubbele suikerkoekjes voor Halloween

Deze leuke koekjes zijn supersnel te maken, en brengen je gelijk in een Halloween-stemming!

Om de ingrediƫnten te meten neem je een flinke theekop, waar ongeveer 250 ml in past.

  • 1 kop bloem
  • halve kop rietsuiker
  • halve kop plantaardige margarine
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • sojamelk
  • naar wens vanillesuiker of citroenrasp.

Gebruik de kop om de bloem, suiker en margarine te meten, en voeg ze samen met het zout en de bakpoeder in een kom. Gebruik twee messen waarmee je een kruislingse beweging maakt, snij hiermee de boter tot kleine kruimels. Kneed het dan met de hand tot een soepel deeg. Het deeg is waarschijnlijk te droog, voeg steeds een scheutje sojamelk toe tot het deeg soepel is.

Leg een bal deeg op een stuk bakpapier ter grootte van je oven, strooi hier een beetje bloem overheen, en rol het deeg uit met een deegroller (of goed schoongemaakte wijnfles). Gebruik een koekjesvorm of een mes om de pompoentjes uit te snijden, en gebruik een mes om een gezichtje en horizontale groefjes aan te brengen. Geef de helft van de koekjes een gezichtje, deze zijn straks de bovenkant van het dubbele koekje. Verwijder het deeg dat er niet bij hoort, en kneed dit weer zodat je er nog meer koekjes mee kunt maken.

Bak de koekjes op 170 graden in een voorverwarmde oven, 10 minuten of tot ze goudgeel zijn.

Je kunt de koekjes vullen met alles wat je lekker lijkt, bijvoorbeeld jam (pompoenjam is leuk). Je kunt een chocolade ganache maken met pure chocolade en sojaroom, of gebruik plantaardige chocopasta (pure chocopasta van de AH.) Ook sojaslagroom of sojaijs zijn goeie opties voor een decadent koekje!

~ Geerte

No comments yet.

Leave a Reply